ROC helpt mee bij Leiden Marathon

Leerlingen en docenten van ROC Leiden zullen op 10 juni meehelpen om van de Leidse marathon een groot succes te maken. Zo’n 40 leerlingen van de opleiding Orde & Veiligheid helpen mee bij het begeleiden van het verkeer. Zij verzorgen verkeersafzettingen en wijzen automobilisten de weg om de route te omzeilen. Leerlingen van Sport & Bewegen zijn ingeschakeld om de lopers te voorzien van water en natte sponzen. Leerlingen van de opleiding ICT hebben samen met studenten van de Hogeschool Leiden een website ontworpen waarin lopers van ROC Leiden en Hogeschool Leiden hun vorderingen tijdens de voorbereiding op de marathon konden bijhouden. Bovendien zal tijdens de loop een experimenteel project uitgevoerd worden waarbij op verschillende draadloze manieren lopersinformatie verkregen kan worden.

Een van de ROC Leiden-lopers, die de 10 km loopt, draagt een Smartphone waarin tijd, snelheid, afstand en hartslag opgeslagen worden. Tijdens de loop worden de gegevens van deze loper getoond op een groot scherm langs de route en na afloop kan hij alles teruglezen op een digitale kaart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×