Politie zoekt vrijwilligers

De Politie Hollands Midden is op zoek naar gemotiveerde politievrijwilligers die naast hun gewone baan iets voor de samenleving willen betekenen. Politievrijwilligers surveilleren samen met de beroepsagenten op straat waar zij van alles tegen kunnen komen. Van verkeersongelukken tot zakkenrollers. De vrijwilliger ondersteunt ook bij speciale activiteiten zoals verkeerscontroles en bijzondere evenementen waaronder sportwedstrijden, jaarmarkten en kermissen.

De vrijwilligers gaan niet zo maar de straat op. Er wordt eerst een professionele (avond)opleiding van ongeveer drie jaar (gemiddeld één avond per week) gegeven. Dit is dezelfde opleiding die een beroepsagent volgt om surveillant te worden. Hierbij wisselen studeren en werken in de praktijk elkaar af. Na de opleiding is het niveau van politiesurveillant bereikt. De vrijwilliger beschikt dan over precies dezelfde bevoegdheden als een beroepssurveillant. De politie biedt daarna de mogelijkheid om door te studeren en zich te specialiseren in een bepaald vakgebied.

Voor de functie moeten geinteresseerden minimaal over een diploma VMBO-B beschikken. De vrijwilligers moeten verder een goede conditie hebben en de Nederlandse taal goed beheersen. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal 240 uur per jaar inzetbaar zijn. De uren zijn met het team waaraan de vrijwilliger wordt toegewezen bespreekbaar.

De vrijwilligers ontvangen een bescheiden jaarlijkse uitkering, een urenvergoeding en een kledingtoelage.

Op woensdag 20 juni wordt er een informatieavond gehouden in Gouda. Op dinsdag 3 juli in Noordwijk. Aanmelden kan via 070-4244545.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×