Veel inbraken tijdens het weekend

De politie heeft meerdere inbraken in onderzoek die in het weekend hebbenplaatsgevonden. Er is één arrestatie verricht. Via een open raam zijn inbreker(s) een woning aan de Herengracht binnengedrongen. Uit de woning werden onder andere een laptop, geld en een mp3-speler weggenomen. Bewoners van de Zuidsingel deden aangifte nadat er bij hun was ingebroken. Uit de woning werden onder andere een laptop, geld en een mobiele telefoon weggenomen. Ook in een pand aan de Maresingel, aan het Flanorpad, de Munnikenstraat en aan de Herenstraat werd afgelopen weekeinde ingebroken.

De politie heeft een 23-jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Zuid Rundersteeg. De eigenaar van het pand zag tijdens een controle dat de deur van het pand openstond. Hij controleerde het pand, omdat er al eerder was ingebroken. Hij belde de politie omdat hij het vermoeden had dat er nog iemand binnen was. De politie is met een diensthond het pand binnengegaan en trof in het pand een slapende man, de Leiderdorper aan. Omdat hij op aanroepen zich niet kenbaar had gemaakt, is eerst de hond naar binnen gegaan die de man heeft gebeten. De man werd aangehouden en is nagekeken door een arts. Tegen de verdachtewordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×