CDA wil spoeddebat over AZC Roomburg

Het CDA heeft al twee maal schriftelijke vragen gesteld over de voorgestelde komst van het AZC in Roomburg. De partij acht het nu ook noodzakelijk dat er nog voor de zomer een spoeddebat over deze kwestie komt.Het CDA kan zich niet vinden in de wijze waarop het college de kwestie heeft aangepakt. Pas nadat wethouder Witteman de laatste paal op feestelijke wijze had geslagen en de laatste huizen gekocht waren, werd het voorstel bekend gemaakt.

Bovendien meent de partij dat Roomburg al meerdere keren is teleurgesteld door het college. Zo zijn de beloofde school, het sportterrein en een archeologisch park nog niet gerealiseerd.“Het is zeer begrijpelijk dat dit toneelstuk bij de bewoners in het verkeerde keelgat is geschoten”, aldus fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan.Het CDA wil graag dat het college verschillende locaties binnen en buiten Leiden nog eens bekijkt. Leiden is al een aantal jaar gastgemeente voor asielzoekers. Misschien kan een andere regiogemeente het stokje overnemen.Ten slotte merkt de fractievoorzitter op, dat de vluchtelingen natuurlijk niets kunnen doen aan het ontstane probleem. “Dit ondoordachte besluit en het misplaatste toneelstuk van de wethouder zijn de verantwoordelijkheid van het college. Hopelijk slagen ze er in dat goed te maken.”Het CDA heeft tot de aanvraag van het spoeddebat besloten, toen wethouder Witteman op zijn weblog had geschreven dat hij het zwijgen van de raad zou opvatten als instemming. “Dat is natuurlijk een onzinnige redenering. Het is niet zo dat wie zwijgt, toestemt. Wij wilden gewoon beleefd wachten op het afronden van de inspraak. Maar Witteman krijgt het zoals hij het hebben wil: wij zullen in het debat onze kritiek op zijn functioneren en op het plan duidelijk maken”, aldus De Haan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×