Lorenzo van Beek naar Euro Games Antwerpen

Op 14 en 14 juli worden in Antwerpen de Euro Games georganiseerd. Ook Leidenaar Lorenzo van Beek doet daar aan mee met het onderdeel stijldansen, maar dan voor mannen. Lorenzo van Beek danst inmiddels al een jaar of 20, waarvan 12 jaar semiprofessioneel. Wat dat betreft te vergelijken met “Dancing with the Stars”. Hoewel hij altijd met een dame de dansvloer betreedt, vindt hij deze wedstrijdvorm een grote uitdaging. “Het is natuurlijk totaal anders wanneer je normaal gesproken de leiding hebt, en nu ineens de “dames”-passen moet dansen. Het is als het ware een totale overgave aan je danspartner die de leiding heeft. Immers hij/zij bepaalt wat er gedanst wordt, waar en wanneer. En als je al 20 jaar gewend bent dat zelf uit te maken, is volgen een hele uitdaging.

Joshua heeft net zoals Lorenzo ook altijd met een dame aan zijn zijde gestaan en hoewel hij al tien jaar niet meer op een wedstrijdvloer heeft gestaan is hij de techniek nog niet verleerd. Ook hij vindt het een enorme uitdaging nu met een man te dansen in plaats van met een dame. Hoewel het voor beide heren even wennen was, gaat het uiteindelijk om het dansgevoel, en dat verandert natuurlijk niet. Het maakt immers niet uit of je nu met een man of met een vrouw danst.

Toch is het voor gemixte paren wel even wennen om twee mannen met elkaar te zien dansen. Want dat vrouwen met elkaar dansen, bijvoorbeeld op een feestje of bruiloft, dat zijn ze wel gewend. Maar mannen die met elkaar dansen, dat is toch wel vreemd! Of hebben we onszelf dat zelf aangeleerd?

Omdat beide heren al vele jaren ervaring hebben is het eerste doel tevens een hoog doel: mee doen aan de Europese kampioenschap! Lorenzo: “En dat is een fikse uitdaging als je er rekening mee houdt dat we nog maar vier weken met elkaar trainen. Normaliter train je daar maanden voor en ken je je danspartner al jaren, bij ons ligt dat duidelijk anders. En dan is het ook nog vrijdag de 13e! Daarbij komt ook nog dat we ons in de op één na hoogste klasse inschrijven. Als dat maar goed gaat,” aldus Van Beek. ”Maar uiteindelijk gaat het om de lol. Immers dansen is plezier voor twee! Dus we maken er een leuk weekend van.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×