Lesbo’s en homo’s helpen Marokkanen met klussen

Afgelopen weekend heeft een aantal vrijwilligers van COC Leiden helpen klussen in het nieuwe pand van de Stichting Marokkaanse Unie Al Moultaqa. De twee organisaties zijn jarenlang buren geweest aan de Langegracht in Leiden, maar hebben elkaar pas later tijdens dialoogbijeenkomsten beter leren kennen. Al Moultaqa verhuist deze zomer naar een nieuw pand bij de sportvelden van Roodenburg. Het klussen werd afgesloten met een Marokkaanse maaltijd. Tijdens het eten werd gesproken over voorlichtingswerk in relatie tot discriminatie en respect en over de positie en taken van minderhedenorganisaties als Moultaqa en COC.

Op bestuurlijk spraken Al Moultaqa en het COC Leiden elkaar al enkele malen over onder andere homoseksualiteit. Zij hebben recent afgesproken om ook samen activiteiten te gaan organiseren. Zaterdag j.l. was daarop een voorschot. Door samen schoon te maken, te schuren, te schilderen en te timmeren, werd nu ook een deel van hun achterban op ongedwongen wijze met elkaar in contact gebracht.

Een trend in de Leidse multicuturele dialoog, Spreek en Doorbreek, is om op meer ongedwongen wijze met elkaar in contact te komen, in plaats van alleen serieuze gesprekken rond de tafel. Bureau Discriminatiezaken, dat in opdracht van COC Leiden veel dialoogontmoetingen organiseert, heeft deze trend dit jaar ingezet. Andere voorbeelden van ‘doe-dialogen’ zijn de keukendialogen (samen koken) en het gezamenlijk maken van een brochure over (homo)seksualiteit voor allochtone jongeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×