Feest in de Zwammenwereld, zomerwandeling Leidse Heempark

De afdeling Natuur- en Milieueducatie organiseert aanstaande zondag de maandelijkse excursie in het Leidse Heempark met als thema ‘Zomer in het park’. De extreme weersomstandigheden van dit jaar met grote temperatuurverschillen en veel regen, hebben duidelijk hun uitwerking op de flora en de fauna gehad. Dit zowel in positieve als in negatieve zin. Voor de planten zijn de afgelopen twee maanden heel gunstig geweest, niet te warm en zeker niet te droog. Voor de zwammenwereld is het zelfs feest. Diverse paddenstoelen komen dankzij het natte weer nu al tevoorschijn!

Voor de insecten is het echter niet zo gunstig. Met regen en wisselende temperaturen komen populaties van veel soorten nauwelijks tot ontwikkeling. Dat is vooral te merken aan de geringe vlinderstand.

De excursie wordt gehouden in samenwerking met het IVN (Vereniging voor natuur en milieu-educatie).

Datum: 29 juli, start om 14.00 uur. Deelname en toegang zijn gratis.

Locatie: Heempark (Oegstgeesterweg 21, tegenover voetbalvereniging Lugdunum).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×