Vleeseters in de Hortus

Wie last heeft van insecten, moet zeker een bezoek brengen aan de Hortus Botanicus. In de hal van bezoekerscentrum de Wintertuin is een expositie te zien van tal van vleesetende planten. Onder andere de Zonnedauw, venusvliegenval en zonnebekerplant, laten zien hoe zij bromvliegen, kakkerlakken en andere insecten verorberen. De vleesetende planten vangen hun buit op verschillende manieren. Zo zijn er planten die gebruikmaken van plakkerige lijmdruppels, gladde glijbanen of dichtklappende deksels.

Deksels handig voor wie van een insectenplaag af wil, is dat een aantal van de vleeseters tijdens de expositie te koop is. De plantenshow is georganiseerd door de werkgroep Carnivora, die de planten zelf kweekt. Deelnemers van deze werkgroep zijn aanwezig om informatie te geven over de vleeseters. De wondere wereld der vleesetende planten is van zaterdag 18 tot zondag 26 augustus tussen 10.00 en 18.00 uur te bezoeken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×