Illegale kraakactie gestopt

De politie heeft dinsdag 7 augustus rond 17.30 uur in een pand boven een café aan de Oude Vest twee mannen uit Leiden van 25 en 35 jaar aangehouden omdat zij zich daar wederrechtelijk bevonden en ondanks vorderingen van de eigenaresse niet wilden vertrekken. Beiden krijgen daarvoor een proces-verbaal. In het begin van de avond zijn ze weer op vrije voeten gesteld.

De politie trad op na overleg met justitie. Deze besloot op basis van informatie dat het pand ontruimd kon worden omdat er geen sprake was van een legale kraakactie. Meerdere personen hadden die ochtend het pand juist met die bedoeling betrokken. De twee mannen die na vordering niet vertrokken werden uiteindelijk aangehouden. De eigenaar van het pand kon aantonen dat het pand geen jaar leegstond, zodat het niet gekraakt mocht worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×