Inbraken in Leiden

Afgelopen weekeinde is in verschillende woningen in Leiden ingebroken. In woningen aan de Zijlsingel, de Heussenstraat en de Marnixstraat verdwenen onder andere een fiets en flessen wijn.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Zijlsingel. Vermoedelijk zijn de dader(s) via de inbrekerstechniek ‘flipperen’ binnengekomen. Flipperen is het tussen de deurpost en de deur schuiven van een stuk plastic en zo de ‘schoot’ van het slot wegduwen, zodat de deur open gaat. De politie adviseert bewoners dan ook altijd deuren op slot te draaien zodat flipperen niet meer mogelijk is.

In de woning aan de van Heussenstraat is tussen zaterdag en zondag ingebroken. De woning is doorzocht op waardevolle spullen. Uit de woning is onder andere een televisie meegenomen. Gisteren werden uit een woning aan de Marnixstraat een fiets en flessen wijn gestolen. Vermoedelijk zijn daders via een onafgesloten deur binnengedrongen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×