Bij een brand in een studentenhuis aan de Breestraat werd onder andere d'Oude harmonie ontruimd war op dat moment een schuimparty aan de gang was. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Grote brand verwoest studentenhuis

Bij een brand in een studentenpand tussen de Breestraat en de Boommarkt zijn afgelopen nacht zeven studentenkamers verwoest. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat er aanzienlijke brand-, rook- en waterschade ontstond. Er vielen geen gewonden. In verband met de brand werden enkele omliggende panden ontruimd waaronder d’Oude Harmonie en studentenvereniging Quintus. Enkele honderden feestende studenten moesten daardoor een deel van de nacht op straat doorbrengen. De brand brak rond 2.30 uur uit.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De technische recherche onderzoekt dat op dit moment.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×