Maak kennis met de Romeinse tijd

Wie wat wil leren over de Romeinse tijd, kan een bezoek brengen aan de Vrijwilligersmarkt die op zaterdag 15 september gehouden wordt. Op de Beestenmarkt is dan een vrijwilligersgroep van de Levende Geschiedenis aanwezig, genaamd Legio Secvnda Avgvsta, oftewel het Tweede Legioen van Keizer Augustus. De U werd in die tijd als een V geschreven. De leden van deze groep vertellen over de Romeinen en de Romeinse tijd en laten zien hoe het leven in die tijd was. Tussen 12.30 en 16.00 uur verzorgen onder andere de goudsmit en de naaister demonstraties.

In de eerste eeuw van onze jaartelling liep de Limes, een Romeinse grens, vanaf Duitsland door Nederland via Katwijk naar Engeland en Schotland. Langs de Limes stonden nederzettingen waar vandaan de grens bewaakt werd. In Leiden, dat in die tijd Matilo heete, bevond zich ter hoogte van de Hoge Woerd een Romeinse weg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×