Vertoning documentaire Ongeletterd

Tijdens de Week van de Alfabetisering die over twee weken in volle gang is, zijn er allerlei activiteiten gepland. Ook wordt er dan op allerlei manieren aandacht gevraagd voor de aanpak van laaggeletterdheid, ofwel analfabetisme. Speciaal voor deze gelegenheid vertoont de Centrale Bibliotheek op Nieuwstraat 4, op woensdag 12 september de documentaire Ongeletterd. In deze documentaire is te zien hoe een laaggeletterde jonge vrouw door beter te leren lezen en schrijven haar gevoel van eigenwaarde vergroot. De documentaire begint om 17.00 uur.

Voorafgaand aan de film vertelt de heer De Roon, voorzitter van de Sociale agenda Holland Rijnland en wethouder van de gemeente Lisse, over de werving van laaggeletterden in de regio Holland Rijnland. Ongeletterd maakt onderdeel uit van ´Maak een nieuwe start!’, een project van de provincie Zuid-Holland, de regio Holland Rijnland en de gemeente Leiden. Uitvoerders zijn ROC Leiden en ID College Lisse/Katwijk. Met het project willen zij de analfabeten bereiken en hen motiveren bij de aanpak van hun ongeletterdheid. Volgens de Stichting Lezen en Schrijven en het Centrum voor Innovatie van Opleidingen, is 10% van de bevolking van Nederland laaggeletterd. Ervan Uitgaand dat er in Leiden zo’n 90.000 mensen wonen, telt Leiden dus ongeveer 9.000 laaggeletterden. Van het totale aantal laaggeletterden is tweederde in Nederland geboren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×