Rik van Boeckel en de 'zingende palmen van Cuba'.

Rik van Boeckel presenteert 'De zingende palmen van Cuba'

Gisteravond presenteerde de Leidse journalist, dichter en percussionist Rik van Boeckel zijn boek ‘De zingende palmen van Cuba’ in de LAK-foyer tijdens Café Favoriet. Van Boeckel las het eerste hoofdstuk van zijn boek voor: ‘Zon en Son (Cubaans ritme red.) op Cuba’. Het aanstekelijke verhaal over zijn ontmoeting met een groep Sonmuzikanten aan de Cubaanse Playa del Este kwam goed uit de verf in de intieme en gezellige sfeer van de LAK-foyer. Daarna droeg van Boeckel het gedicht: ‘Havana Vieja Havana Crazy’ voor. Van Boeckel eindigde zijn presentatie met het lied ‘Yemayá’, waarbij hij zichzelf begeleidde op de conga.

Van Boeckel: “Yemayá is een eigen compositie die ik ook met een slagwerkgroep speel op een rumba guaguancó. Ik zing het lied in het Spaans, zelf geschreven. Ik voer met die groep ook een andere eigen compositie uit: Makuta es muy cheveré. Het is een nieuwe ontwikkeling. Door mijn Cuba ervaringen ben ik gedichten en liedjes in het Spaans gaan schrijven en ik heb ook plannen om er een apart programma van te maken, eventueel met een Chileense zangeres”.

In ‘De zingende palmen van Cuba’, uitgegeven door Free Musketeers, beschrijft Van Boeckel zijn ontmoetingen met Sonmuzikanten, Afro-Cubaanse percussionisten en rappers. Zij brengen hem dichter bij het echte Cuba. Hij schetst een beeld van het dagelijks leven onder Fidel Castro en interviewt een oud-strijdmakker van Che Guevara.

Uitgeverij Free Musketeers heeft in samenwerking met de AKO een Nieuwe Schrijversprijs in het leven geroepen. Op 20 oktober wordt bekend gemaakt wie die prijs heeft gewonnen. Van Boeckel behoort met ‘De zingende palmen van Cuba’ tot de genomineerden.

Op 8 oktober treedt van Boeckel op tijdens de opening van een expositie van Boubker Itzahi, een schilder en ontwerper van sieraden in Het Bestuurscentrum in Voorhout.

Het boek kost € 16,95 en is te bestellen op: www.freemusketeers.nl en rik.v.boeckel@wxs.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×