Dronken brokkenpiloot bij Plantsoen

Woensdagmiddag zagen agenten bij het Plantsoen een auto stoppen die op een velg reed. Ook had de auto andere schade opgelopen. De politie ontdekte dat de 52-jarige bestuurder gedronken had en vermoedde dat hij onderweg brokken had gemaakt. Op aanwijzingen van de man is een deel van zijn vermoedelijke route gevolgd. Op de 4e Binnenvestgracht werd een geparkeerde auto gevonden die beschadigd was. Aan het Plantsoen is schade ontdekt aan enkele hekjes.

De automobilist is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Op het bureau bleek dat hij bijna vijf keer te veel gedronken had: de uitslag van de ademanalyse was 1.075 ug/l. terwijl de limiet 220 ug/l. is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×