Wordt Leidse studente Jongerenvertegenwoordiger VN?

De 23-jarige Leidse studente Marjolein de Ridder, is hard op weg naar de titel Jongerenvertegenwoordiger naar de VN.De Ridder is door naar de halve finale en voert deze week campagne. Als ze genoeg stemmen krijgt en de finale overleeft, is de titel Jongerenvertegenwoordiger naar de VN, in Leidse handen.

De verkiezing is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en NCDO.Wie VN-Jongerenvertegenwoordiger is, geeft de jeugd ook binnen de VN een stem. Zo praat de jongere mee bij de VN in New York, spreekt hij of zij de Algemene Vergadering toe en probeert de vertegenwoordiger Nederlandse jongeren zoveel mogelijkbij de VN te betrekken.De Ridder, die de studie Politieke Wetenschappen met succes heeft afgerond, volgt nu de Master ‘International Relations and Diplomacy’ aan de universiteit Leiden. Zelf zegt ze over haar motivatie het volgende.“Kindsoldaten, jeugdprostitutie, kinderarbeid, gebrek aan onderwijs… het lijkt ver weg als je in Nederland woont. Toch is het voor veel van onze leeftijdsgenoten een harde, dagelijkse realiteit. Op mijn reizen heb ik armoede gezien en gevoeld wat sociale onrechtvaardigheid met je doet. Toen heb ik besloten om me in te zetten voor betere levensomstandigheden voor iedereen. Een wereld die alleen maar draait om economische belangen ten koste van mens en milieu, daar kan ik mij niet bij neerleggen!”, Wie wil dat Marjolein de Ridder tijdens de Nacht van de VN op 24 oktober in de finale zit, kan nu al op haar stemmen.Dat kan door voor zondagnacht een gratis SMS met de naam Marjo te sturen naar 2008.Wie liever stemt via internet, kan terecht op www.dewereldvandevn.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×