Leidse Kees, Wies Cave en Rob Groenendijk. Foto: Jacqueline Borg

Leidse levensliederen in Pomerans

In café Pomerans, volgens de eigenaar in tegenstelling tot het naambord, toch echt met één m, was het gisteravond een gezellige drukte. Tot buiten aan toe stonden de fans, vrienden, familieleden en buurtgenoten met een drankje in de hand te wachten op het optreden van Leidse kees, Wies Cave en Rob Groenendijk. De stemming zat er al goed in, toen Leidse Kees het biljart beklom en inzette met het lied ‘Ik ben een Leidse Glibber’. Kees, gekleed in een wit overhemd met grote rode muzieknoten voelde zichzelf een echte kampioen zo boven op de biljarttafel, waar al heel wat wedstrijden gespeeld zijn. Het publiek zong en deinde mee op zijn bekende liedjes.

Daarna was partyzanger Groenendijk aan de beurt, een ervaren en allround entertainer met een feestelijk repertoire. Wies Cave opende met haar succesnummer ‘Dolores’. Wies past de teksten van de levensliederen wat aan op haar eigen situatie. “Dat voelt beter”, aldus Wies, “In ‘een brief aan mijn moeder’ heb ik het dus over mijn kleinzoon in plaats van mijn zoon.” Wies brengt binnenkort een nieuwe cd uit met zeemansliedjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×