Ga aan de slag tijdens de Leidse Wetenschapsdag

Volgende week zondag vindt de Leidse Wetenschapsdag plaats. Dit jaar is het thema ‘Topje van de IJsberg!’ Een aantal organisaties opent dan de deuren en laat de bezoekers kennismaken met de wetenschap. Zo organiseert het LUMC een Wetenschapsmarkt. Naast een aantal marktkraampjes, is er dan van alles te doen, te horen en te beleven op de verschillende afdelingen. Volwassenen en kinderen kunnen zich laten rondleiden in de wereld van het wetenschappelijk medisch onderzoek. Bij de afdeling Psychiatrie kunnen zij bijvoorbeeld een emotietest ondergaan en op andere afdelingen leren de bezoekers opereren via een monitor. Ook bestaat er de mogelijkheid om de medische kennis te testen met behulp van een computerspel.

Wie belangstelling heeft voor de anotomie, kan zijn hart ophalen in het anatomisch museum. Ten slotte vinden er ook diverse wetenschappelijke colleges en lezingen plaats over uiteenlopende onderwerpen. De markt wordt gehouden tussen 12.00 en 17.00 uur en is bereikbaar via de hoofdingang van het ziekenhuis, tegenover het station. De andere deelnemers aan de Wetenschapsdag zijn de Sterrewacht, Hortus botanicus, Museum Boerhaave, het Scheltema Complex, de Gorlaeus Laboratoria, de Leidse Instrumentenmakers School en Naturalis. Tussen al deze deelnemers rijdt een gratis pendeldienst. Meer informatie over de Wetenschapsdag is te vinden op www.wetenschapsdag.leidenuniv.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×