Koop tweedehands kleding voor Malawi

Wie opzoek is naar betaalbare kleding en ook nog eens graag een goed doel steunt, kan aanstaande zaterdag terecht bij de Christelijke gemeente aan de Langebrug. Deze gemeente organiseert dan namelijk een kledingbeurs, waarvoor de leden een grote hoeveelheid tweedehands kleding bijeengebracht hebben. De opbrengst van de beurs gaat naar Matunkha Centre in Malawi. Dit centrum, waarmee de kerk regelmatig contact heeft, ontwikkelt allerlei activiteiten om de inwoners van de omliggende dorpen te stimuleren zelf de (AIDS)wezen op een kindvriendelijke manier op te vangen.

Dorpsbewoners die deze kinderen opvangen, worden daarvoor zelf ook beloond. Zo krijgen zij onder andere landbouwproducten en levensmiddelen en biedt het centrum hen verschillende mogelijkheden om beter in hun inkomen te kunnen voorzien. De kinderen kunnen bij het Matunkha Centre naar school. Op www.matunkha.nl is meer informatie te vinden. Voor wie moe is geworden van het winkelen, zijn er gratis koffie, thee en limonade. En wie thuis na wil genieten van de beurs, kan zelfgemaakte lekkernijen meenemen. De beurs wordt gehouden op Langebrug 63 en begint om 14.00 uur. De beurs eindigt zodra het merendeel van de kleding verkocht is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×