Fietsfoutparkeerders opgelet

Er is al heel wat geschreven en gesproken over de fout geparkeerde fietsen bij Leiden Centraal Station. Ook zijn er al heel wat acties geweest om het aantal foutparkeerders terug te dringen. Aanstaande maandag start de gemeente een nieuwe “Fiets fout = Fiets weg-actie”. Een week lang delen de gemeentelijke opsporingsambtenaren kaartjes uit over het fietsbeleid. Op deze kaartjes is onder meer te lezen waar de fietsen wel en niet gestald mogen worden. Een week later, op 12 november, gaan de ambtenaren ook daadwerkelijk controleren of de fietsbezitters zich iets van dit beleid aantrekken. Foutgestalde rijwielen krijgen een plaatsje in de fietsafhandelcentrale aan de Willem Barentszstraat.

Ook fietsen die langer dan twee weken onafgebroken in het stationsgebied gestald zijn, worden naar de Willem Barentszstraat gebracht. Uit onderzoek van het Fietsberaad is namelijk gebleken dat ongeveer 30% van de fietsen die in de rekken staat, daar langer dan vier weken blijft. Hierdoor is er veel minder ruimte voor de karretjes van mensen die dagelijks naar en van het station fietsen. Het is bij de redactie niet bekend hoe de ambtenaren deze stallingstijd in de gaten houden. Iedereen die met de fiets naar het station komt, krijgt het advies het rijwiel neer te zetten in de ‘trafolocatie’ bij het busstation.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×