JOVD pleit voor gratis studeren

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie van de VVD (JOVD) kan zich vinden in het idee van minister Plasterk om de basisbeurs voor studenten af te schaffen. Ze hebben daarbij wel één aanvulling. De Jongeren vinden namelijk, dat de overheid de collegegelden voor het Middelbaar en Hoger Onderwijs op zich moet nemen. Op die manier wordt het immers aantrekkelijker om door te studeren en is de kans dat het aantal hoogopgeleiden stijgt, groot.

Bovendien vindt de JOVD dat studenten tegen een lage rente moeten kunnen lenen en dat zij de lening op inkomensafhankelijke basis moeten kunnen terugbetalen. ´De studiefinanciering mag op de schop, maar studenten hoeven daar niet de dupe van te worden!´ Aldus de jonge liberalisten.Zij verzoeken minister Plasterk dan ook om met een nieuw voorstel te komen, voordat hij zijn plannen aanbiedt aan de Tweede Kamer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×