Radius zoekt 55-plussers met een goed idee

Leiden is binnenkort een krachtcentrale rijker. Stichting Radius werkt namelijk hard aan de bouw van een Zilveren Kracht Centrale. Deze centrale zal bestaan uit Leidse en Oegstgeestse 55-plussers, die hun kennis, kunde en levenservaring willen inzetten voor zichzelf en anderen. Annet Gijsman die de centrale zal aansturen, vertelt: “we nodigen 55-plussers, dus ook ouderen, uit om datgene te doen wat ze echt leuk vinden. Het kan iets zijn wat iemand altijd al heeft willen doen, waar hij/zij nooit aan toegekomen is of waar hulp van anderen bij nodig is.“

Ook mensen die een initiatief willen opzetten dat zij nu missen in de omgeving, zijn welkom, evenals mensen die de initiatiefnemers willen ondersteunen.Belangstellenden kunnen via www.radiuswelzijn.nl een aanmeldingsformulier aanvragen. Hierna worden zij uitgenodigd voor een bijeenkomst, waarop zij hun plannen kunnen spuien. De eerste bijeenkomst is op 27 november gepland.De Zilveren Kracht Centrale is een onderdeel van het landelijke programma Actief Ouder Worden (i.s.m. Movisie). Het is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×