PvdA wil Giro d’Italia naar Leiden halen

In 2010 gaat de Giro d‘Italia voor de tweede keer in Nederland van start. Deze wielerkoers heeft ook in 2002 in Nederland plaats gevonden. Toen in de stad Groningen. Waarschijnlijk zullen er in 2010 vier etappes in Nederland worden georganiseerd. Naast de gemeente Amsterdam hebben Sittard, Den Bosch, Den Haag en Middelburg de organisatie laten weten de Giro d’Italia graag binnen te willen halen. De PvdA wil graag dat ook de gemeente Leiden zich meldt om het evenement binnen te halen. “Eén van de etappes van dit grote sportevenement in en/of rond Leiden laten rijden, zou een enorme impuls voor Leiden en omgeving betekenen, als het om sport, economie en toerisme gaat,” aldus de raadsleden Lahbib EL Houari en Conny Broeyer.

De PvdA wil dan ook dat het College van B&W zo snel mogelijk gaat onderzoeken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×