Neem een kijkje in Nieuwe Energie

Aanstaande zaterdag krijgen belangstellenden voor de laatste keer de kans om een kijkje te nemen in Nieuwe Energie, dat nu volop verbouwd wordt. Nieuwe Energie, voorheen Gebouw B op het Nuonterrein, biedt vanaf 2008 onderdak aan de Dag- en Nachtopvang van Stichting De Binnenvest, Brijder Verslavingszorg, het Huis van de Communicatie en het kantoor van Portaal Leiden. Om het enorme gebouw geschikt te maken voor al deze functies, is een flinke verbouwing nodig. Nu de verbouwing nog in volle gang is, krijgen belangstellenden de kans om het pand van binnen te bewonderen.

Er worden rondleidingen gegeven, waarbij de rondleiders stilstaan bij de historie en toekomst van het gebouw en de functies van de verschillende ruimtes worden toegelicht. Verder geven medewerkers van De Binnenvest en Brijder informatie over de zorgvoorzieningen die in het pand komen. Ook wordt aan de hand van impressies getoond, hoe Nieuwe Energie na de ingebruikname naar verwachting gaat functioneren. Uiteraard krijgen de bezoekers volop de gelegenheid om vragen te stellen. De organisators van de open dag zijn: woningcorporatie Portaal, de gemeente Leiden, De Binnenvest en Brijder Verslavingszorg/Parnassia, architect Van Stigt en aannemer Strukton. De deuren van Nieuwe Energie, dat te vinden is aan de 3e Binnenvestgracht 23, zijn geopend van 13.00 tot 15.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×