Geen rijksgeld voor RGL-West

Niet de kust wordt de eindhalte van de RijnGouwelijn West, maar bedrijventerrein ESA/Estec op de grens van de gemeenten Katwijk en Noordwijk. Dat is de verwachting nu minister Eurlings heeft laten weten niet mee te betalen aan de sneltramverbinding tussen het transferium bij de A4 en de kust van Noordwijk. Dat meldt RTV West. Alleen al om de RijnGouweLijn West te realiseren, moet er tussen de 147 en 165 miljoen euro worden opgehoest. De provincie Zuid Holland heeft de financiering grotendeels rond, maar komt nog 60 à 80 miljoen euro tekort. De hoop was dat het Rijk bij zou springen, maar dat lijkt vooralsnog uitgesloten.

Toch maakt de provincie zich geen zorgen over de toekomst van de sneltramverbinding. Zij verwacht dat de RijnGouwelijn-West er ook zonder bijdrage van de rijksoverheid zal komen. De gemeente Noordwijk wil de lijn graag doortrekken naar de kust, maar is blij dat de verbinding in ieder geval tot bedrijventerrein ESA/Estec loopt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×