D66 wil bewaakte fietsenstalling gratis maken

De stallingsproblemen waarmee fietsers te kampen hebben bij het centraal station zijn zo ernstig dat er per direct noodmaatregelen getroffen moeten worden om aan de enorme overlast een eind te maken. Dat stelt de fractie van D66 in een brief aan demissionair wethouder Steegh. D66 stelt voor om de bewaakte stallingen aan de voor- en achterzijde van het station gratis te maken, zolang er niet voldoende capaciteit is. Mocht Steegh niet bereid zijn om zich direct in te zetten voor een oplossing van wat D66 het grootste probleem van de fietsparkeerder in Leiden van dit moment noemt, dan zal D66 zich verzetten tegen een eventueel nieuw wethouderschap van Steegh. “Wij vatten dit samen onder het motto: “Fiets fout? Steegh weg!”

Eerder stelde de PvdA de haast rampzalige situatie bij het station ook al aan de orde in een serie vragen aan het College van B&W. Steegh antwoordde daarop dat hij inmiddels heeft gezorgd voor extra plekken bij het oude belastingkantoor. Die zijn weliswaar verder weg van het station, maar Steegh vindt dat fietsers maar moeten leren dat ze de fiets soms verder weg moeten stallen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×