Zuid-Holland en Hebei gaan nauwer samenwerken

Zuid-Holland en de Chinese provincie Hebei, zijn in september gestart met een samenwerking op de gebieden havenontwikkeling, water, milieu en onderwijs. Door vorige maand een Memorandum of Understanding met de Chinese provincie te ondertekenen, heeft gedeputeerde Lenie Dwarshuis-van de Beek de samenwerking nog nauwer gemaakt. De samenwerking tussen beide provincies, moet het vergroten van economische mogelijkheden voor de Randstad, door het bevorderen van economische- enkennisuitwisseling, vergemakkelijken.

Beide provincies onderzoeken samen de mogelijkheden om in 2008 een trade fair te realiseren. Daarnaast zal Zuid-Holland een paar honderd Nederlandse en Europese bedrijven proberen over te halen om kennis te maken met hun tegenpolen.Hebei ontwikkelt de grootste haven ter wereld en zoekt contacten en samenwerkingsmogelijkheden met Zuid-Hollandse bedrijven en onderwijsinstellingen, om kennis en ervaring op het gebied van havenontwikkelingen milieuvriendelijke opslagmethodes uit te wisselen.Inmiddels werken enkele kennis-en onderwijsinstellingen uit beide provincies al samen.Ook Zuid-Holland zelf werkt voor minstens drie jaar samen met de provinciale organisatie van Hebei op het gebied van milieu en water.Hebei ligt als een hoefijzer rond de provincie Being.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×