Video te zien op www.leidschdagblad.nl

'Lichtjes Leids', stadhuis omgetoverd tot IJspaleis

In diverse wijken van onze Sleutelstad klimmen de verlichte kerstmannen alweer tegen de gevels, staan rendieren te fonkelen in de voortuintjes en worden ramen etalages vol engelen en kerstlandschappen. Het grote versieren is dit jaar zelfs nog voor Sinterklaas begonnen. Het is al jaren een volkscultuur, die zijn weerga niet kent. Onder leiding van beeldend kunstenaar Resi van der Ploeg en georganiseerd door Scheltema is een groep enthousiaste Leidenaren begonnen met de voorbereidingen voor het versieren van het stadhuis onder het motto: ‘Lichtjes Leids’. Er wordt hard gewerkt aan het maken van engeltjes, kransen, herten, ijskristallen en nog veel meer. Het stadhuis wordt aan beide zijden versierd. De kant aan de Breestraat wordt omgetoverd tot ‘IJspaleis’. De opening vindt plaats op zaterdag 15 december om 17.00 uur.

In samenwerking met de bewoners is  een leuk ontwerp gemaakt voor de aankleding van het Stadhuis. In het ontwerp is er plaats gemaakt voor historische verwijzingen. Zo is de stadhuisbrand van 1929 terug te vinden in de versiering en komt het thema ‘Leiden als stad van vluchtelingen’ aan bod. Rondom het Stadhuis worden allerlei extra activiteiten georganiseerd.

Het project loopt van 15 december tot 6 januari 2008. Meer info: www.lichtjesleids.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×