Cavit Demirbag (links) en Karel Duijverman in het toekomstige Rembrandt Hotel. Foto: Jacqueline Borg.

Rembrandt Hotel over zeven maanden open!

Het duurde ruim zes jaar, voordat alle gemeentevergunningen rond waren, maar in september 2006 kwam voor de broers Cavit en Cevdet Demirbag eindelijk het groene licht voor de bouw van het Rembrandt Hotel. Onder de bezielende leiding van aannemer Karel Duijverman werd zes weken geleden begonnen met de uitbouw, restauratie en samenvoeging van de drie historische panden aan de Nieuwe Beestenmarkt, hartje centrum van de Sleutelstad. Naast 24 comfortabele hotelkamers, als enige in het Leidse centrum voorzien van een lift, komt er een grandcaf√© en een internationaal restaurant; alles in oud-Hollandse stijl. Het wachten is nog even op de reusachtige Rembrandtdoeken, die de steigers zullen sieren. De gemeente leiden heeft deze op de veiling ‘dubbel’ verkocht en is bezig met een herdruk. De opening van het hotel staat gepland voor juli 2008!

Tijdens de opening zullen de Rembrandtdoeken opnieuw geveild worden. De opbrengst gaat (wederom) naar een goed doel.

Historie

In de drie panden aan de Nieuwe Beestenmarkt waren voorheen diverse hotels gevestigd: Op nummer 12 bevond zich van 1892 tot 1900 Hotel de Beer. Van 1903 tot 1941 heette het Hotel Rosenbaum en van 1963 tot 1970 was er een pension gevestigd onder de naam: Christina Hotel. De panden op nummers 8 en 10 hadden van 1915 tot 1932 de naam Hotel Wervelman en van 1955 tot 1970 Hotel de Morspoort.

Verbouwing

De verbouwing is gigantisch! Op de bouwtekeningen is goed te zien, hoe de panden teruggebracht worden in de historische staat. De hoogte wordt bijna 15 meter met een prachtig uitzicht over de Leidse binnenstad. De keukens worden gevestigd in de kelder. De gehele bouw is te volgen op de website van aannemer Duijverman: www.addbouw.nl.

20 jaar horeca

De broers Demirbag zijn al ruim 20 jaar actief binnen de Leidse horeca. Naast het project van het Rembrandt Hotel, loopt er nog een ander project, namelijk een groot authentiek Turks restaurant: ‘Ala Turko’ in de Vrouwenkerkkoorstraat. De planning is, dat dit restaurant nog voor het eind van dit jaar feestelijk wordt geopend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×