Raadsleden plakken stickers op reclameborden, fietsen en andere obstakels die de blindenstroken in Leiden blokkeren. Zelfs een gemeentelijke prullenbak blijkt de strook de blokkeren. (Foto: PR).

Leidse raadsleden plakken honderden stickers

Raadsleden van de PvdA, de ChristenUnie, het CDA, de SP, GroenLinks en D66 hebben gisteren honderden stickers op fietsen, reclameborden en andere obstakels geplakt, tijdens de actie. “Je bent toch niet blind!” De partijen hadden vooraf gedacht dat vooral veel fietsers de fout in gingen, maar het bleek dat de blindenstrook met name door reclameborden geblokkeerd wordt. Op de sticker staat “Je bent toch niet blind! Je staat op een blindengeleidestrook!”

De partijen hopen dat mensen zich door deze actie bewust worden van de problemen die zij blinden en slechtzienden bezorgen als zij hun reclamebord of fiets op de geleidestrook zetten en hopen dat mensen zich voornemen dat niet meer te doen. Tegelijkertijd opende de website www.blindenstrook.nl. Op deze actiesite kunnen mensen hun naam zetten als ze zich voor 2008 voornemen nooit meer hun fiets of reclamebord op de blindengeleidestrook te zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×