Gehandicapte vrouw beroofd en afgeperst; politie doet niks

De Telegraaf pakte vanmorgen groot uit met het verhaal dat de patner van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen van haar tas is beroofd door een bekende Leidse drugsverslaafde en haar spullen vervolgens kon terugkopen. Het slachtoffer, Wilma Boogert, zit in een rolstoel en werd eind vorige week ongemerkt bestolen van een rugzakje dat haar rolstoel hing. Na een paar uur meldde de bekende Leidse junk Iwan M. zich aan haar huisdeur en vertelde Boogerts partner Frederik Zevenbergen dat zijn vriendin de gestolen spullen voor twintig euro kon terugkopen. Omdat de gestolen spullen, waaronder de sleutels van haar aangepaste auto, medicijnen, een rijbewijs, betaalkaarten en een verstelsleutel voor de rolstoel, onmisbaar zijn werd de twintig euro betaald.

’s Nachts kwam de junk opnieuw aan de deur, ditmaal vergezeld van een tweede persoon. Hij wilde 25 euro extra, omdat de dief de ontvreemde tas voor minder niet zou willen afstaan. De minutenlange discussie aan de woningdeur werd opgenomen door een camera die Zevenbergen inmiddels in de gang had gemonteerd. Nadat de afpersers waren afgedropen, stapte Zevenbergen naar de politie met de beelden. “Natuurlijk denk je dan dat ze snel actie ondernemen, in de hoop dat het voor mijn partner onmisbare tasje nog te vinden is. Ze weten precies waar hij woont,” aldus het VVD-raadslid in de Telegraaf: “Maar de politie deed dus niks.” Een woordvoerder van de politie liet tegenover de krant weten dat de verdachte alsnog verhoord zal worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×