Klacht Linkse Kerk over voorzitter beroepscommissie

Het optreden van de onafhankelijk voorzitter van de Commissie Beroep- en Bezwaarschriften tijdens een hoorzitting afgelopen vrijdag is belanghebbende Marco van Duijn in het verkeerde keelgat geschoten. De vertegenwoordiger van horecagelegenheid De Linkse Kerk dient een klacht in bij het college. Hij eist dat de hoorzitting en het daaruit volgende advies aan de voorzieningenrechter worden geschrapt.

De Linkse Kerk, gevestigd in de Vrijplaats Koppenhinksteeg, en wijkvereniging Pancras-West liggen al geruime tijd overhoop. In het pand is horeca gevestigd zonder vergunning. De wijk verlangt actie van de gemeente, die de situatie echter gedoogt, vooruitlopend op een legalisering van het gekraakte pand. Tijdens de hoorzitting van de commissie uitte onafhankelijk voorzitter B. Olivier na het aanhoren van de woordvoerders van de gemeente zijn ongenoegen over het gebrek aan daadkracht. Volgens hem had de gemeente al lang moeten optreden.

Marco van Duijn was zelf aanwezig bij de hoorzitting. Hij meent dat hem daar de mond is gesnoerd en het recht is ontnomen zich te verdedigen tegen in zijn ogen “onjuistheden in het betoog van de wijkvereniging”. Volgens Van Duijn was het standpunt van de commissie vooringenomen. Toen hij zijn verontwaardiging daarover wilde uiten, werd hem het spreken door de voorzitter belet. Het is reden om een formele klacht in te dienen bij het college.

Tegenstander Pancras-West is juist tevreden met de uitspraak van de commissie. Jaap van Meijgaarden is voorzitter van dat wijkbestuur. Hij ziet het als ”een forse steun in de rug bij de voorzieningenrechter”. Dat bezwaar dient op maandag 21 januari. De Linkse Kerk wil met de klacht ongedaan maken dat de voorzieningenrechter het advies van de commissie beroep- en bezwaarschriften ontvangt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×