Meedenkavond Pancras-Oost en Havenbuurt-Zuid

Burgemeester Henri Lenferink riep de burgers tijdens de nieuwjaarsreceptie op, zelf mee te denken met de gemeente. Wijkvereniging Tussen de Rijnen en Speeltuinvereniging De Doorbraak, hebben besloten de daad bij het woord te voegen en een meedenkbijeenkomst te organiseren voor de bewoners van Pancras-Oost en Havenbuurt-Zuid.Tijdens deze bijeenkomst wordt met name stilgestaan bij de herinrichting van het Katoenpark, het Ankerpark en de ruimte daartussen.

De gemeente is namelijk overeengekomen, dat er een aantal bouwplannen in het oostelijke deel van de binnenstad zal plaatsvinden. Zo is het onder andere de bedoeling, dat het Lakenplein volledig bebouwd wordt.De publieke ruimten, waaronder het Katoenpark, het Ankerpark en de ruimte daartussen, zullen ook worden heringericht. Veel bewoners zien graag, dat er een aaneengesloten park komt, dat voor zowel ouderen als kinderen goed en veilig toegankelijk is. De wijkverening heeft ontwerpstudio van Ginneken ingeschakeld, om samen met de bewoners een hoogstaand plan op te zetten, dat kan worden gebruikt bij de herontwikkeling van dit gebied.Tijdens de meedenkavond kan hiermee een begin worden gemaakt. De avond vindt aanstaande dinsdag plaats in Buurtcentrum De Pancrat aan Middelstegracht 85 en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×