Pleintjesbasketball voor jongeren

Vanaf aanstaande vrijdag krijgen jongeren in een aantal Leidse wijken, de mogelijkheid om pleinbasketball te spelen.Onder leiding van de pleintjesploeg, die bestaat uit een pleincoach en studenten van het ROC, kunnen zij voortaan iedere vrijdag sportief bezig zijn, onder de naam Basketball Naar De Wijk.Dit is een initiatief van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, dat op deze manier hoopt jong talent op te sporen en Leidse spelers aan de eredivisie te laten deelnemen.

Dit is echter niet het voornaamste doel. De organisatoren willen namelijk ook de gezondheid, integratie en sociale cohesie onder jongeren in de wijken bevorderen. In een aantal andere Nederlandse steden is het concept al succesvol gebleken.Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, organiseert de vrijdagmiddagen samen met Jongerenwerk Midden-Holland en het ROC. Financiers zijn de afdelingen Milieu en Beheer, Cultuur en Educatie en het Sportbedrijf van de gemeente Leiden,en de drie woningcorporaties Portaal, Ons Doel en De Sleutels van Zijl en Vliet. De basketballmiddagen worden gehouden op vier locaties, namelijk: het Maansteenpad in de Hoge Mors, het Kooipark aan de Kooilaan, De Voetbalkooi in de Slaaghwijk en het pleintje aan de Joke Smitstraat bij de Dobbedreef in de Stevenshof.Vanaf aanstaande vrijdag kan de jeugd al terecht bij de eerste twee locaties. Om 14.00 uur start het spel in de Hoge Mors en om 15.30 uur zijn de basketballers in het Kooipark aan de beurt. Over een maand start het spel ook in de andere twee wijken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×