Sabri Saad El Hamus, foto: Maarten van Schaik.

'Zekket', een Arabier op de divan

De Egyptisch/Nederlandse acteur Sabri Saad El Hamus wil in zijn voorstellingen een genuanceerde tegenstem geven over de Islam. ‘Zekket’ is de derde productie in een serie van vijf, met als uitgangspunt de vijf zuilen van de Islam. Deze voorstelling is gebaseerd op de ‘Zakat’, de plicht van iedere moslim om aalmoezen te geven. In het stuk is mijnheer Hamus duidelijk in de war en wordt behandeld door twee personen, die hem met behulp van westerse psychologische methoden weer tot inzicht in zichzelf willen brengen. Zo wordt Hamus onder hypnose gebracht op de divan, maar gaandeweg lijkt dit meer op een setting in een gewelddadige verhoorkamer. De Arabische patiĆ«nt blijkt echter meer last te hebben van plankenkoorts dan van stigmatisering en discriminatie. Hamus gaat vol humor licht en speels om met grote thema’s. Vrijheid is een groot goed, ook op het toneel!

De voorstelling vindt plaats in het Laktheater op vrijdag, 25 januari, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via: www.laktheater.nl

Laktheater, Cleveringaplaats 1, leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×