"Is het college vergeten dat Leiden een studentenstad is?"

“Is het college vergeten dat Leiden een studentenstad is?” Deze vraag wordt gesteld door D66. De partij meent dat het nieuwe college te weinig prioriteit geeft aan alles rond studenten. “Dit terwijl de gemeente Leiden nog steeds erbarmelijk slecht scoort op studentenhuisvesting, uitgaansgelegenheden en de binding van studenten aan destad,” aldus de partij. Het enige wat in het college-akkoord is opgenomen, is dat het nieuwe college de taskforce studentenhuisvesting wil voortzetten.

D66 vindt dit tekort aan prioriteit zorgelijk. Gisteren heeft Elze ’t Hart, woordvoerder studentenzaken van D66, deelgenomen aan het debat: “student versus stad” bij de studentenvereniging Catena. Zij benadrukte daar, hoe belangrijk D66 het vindt, dat de gemeente zich meer richt op de belangen van studenten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×