Leiden steunt 'Burgemeesters voor Vrede'

Burgemeesters voor Vrede‘, opgericht in 1982 door de oud-burgemeester van Hiroshima met als doel ‘strijden voor een wereld zonder kernwapens en bij te dragen aan landurige vrede op de wereld’, krijgt nu ook de steun van de Leidse burgemeester. Een raadsmeerderheid steunt de ondertekening van het initiatief Burgemeesters voor Vrede. Zowel GroenLinks als de SP hadden daarom gevraagd. SP- raadslid Han Dirks: “We zijn blij dat Leiden zich aansluit bij Burgemeesters voor Vrede en ik hoop dat de gemeente de doelen van dit initiatief actief uitdraagt. Het is een signaal van internationale solidariteit.”

Sinds 1982 hebben veel burgemeesters over de hele wereld hun handtekening onder dit initiatief gezet. Daarmee is het een belangrijk, gemeenschappelijk signaal dat er actief gestreefd moet worden naar een wereld zonder kernwapens.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×