Alcohol in het verkeer

Vrijdagavond, rond 22.00 uur, reed een 27-jarige automobilist uit Den Haag zich vast op een verkeersgeleider. De politie liet de man even blazen en de uitslag van de ademanalyse bleek de toegestane norm fiks te overschrijden.

Zaterdag in de vroege ochtend, rond 04.40 uur, werd een 40-jarige automobilist uit Nieuwekerk aan de Ijssel aan de kant van de A4 gezet. De man had teveel gedronken. Hoewel de uitslag onder de invorderingsgrond lag, werd zijn rijbewijs toch ingenomen, omdat het al de vierde keer was, dat hij betrapt werd.

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.20 uur werd een 37-jarige man uit Zoeterwoude op de Langegracht aangehouden. Voor de tweede keer binnen een half jaar werd deze man betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs, dat hij bij de vorige aanhouding moest inleveren, had hij nog niet eens terug. Na overleg met justitie werd besloten de auto in beslag te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×