"TIEM op basis ongecontroleerde vermoedens uit pand gezet"

“Filmgroep TIEM, is op basis van ongecontroleerde vermoedens uit het wachtgebouw gezet”. Dit meent de SP, die een aantal schriftelijke vragen heeft voorgelegd aan het college.Filmgroep TIEM, huurde tot oktober vorig jaar de eerste verdieping van het Wachtgebouw naast de Morspoort. De groep runde daar onder andere een kinderopvang, een atelier, een boekbinder, muzieklessen en huiswerkbegeleiding. In oktober zegde de gemeente de huur per direct op, waardoor TIEM opzoek moest naar een andere locatie. Een deel van de onderdelen kon in Leiden blijven, de rest vond een locatie buiten de stad.

Reden van de stopzetting is volgens brieven die de SP heeft, dat raadsleden geconstateerd hadden dat het pand illegaal bewoond werd. Raadsleden van de PvdA zouden dit zelfs mondeling aan wethouder Witteman hebben verklaard. De wethouder gaf echter aan dat hij deze signalen nog niet voldoende vond om de huur op te zeggen. Of de huur uiteindelijk is opgezegd door Witteman of de afdeling Gebouwen, weet de SP niet. De partij vindt de gang van zaken twijfelachtig en vraagt zich af of hier wel op een zorgvuldige en eerlijke manier met de belangen van de huurders is omgegaan.Bovendien is onlangs gebleken, dat het Wachtgebouw geschikt is voor horeca. “De gemeente kan daardoor veel geld verdienen door het Wachtgebouw leeg te verkopen aan een horeca-ondernemer”, aldus de SP. De SP heeft het college gevraagd om de ware toedracht van de huurstopzetting.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×