Wachtlijsten jeugdzorg langer in Zuid-Holland volgens SP

De SP statenfractie heeft aan Gedeputeerde Staten schriftelijk gevraagd waarom de wachtlijsten in de jeugdzorg juist in de provincie Zuid-Holland zo oplopen. In andere provincies zijn de wachtlijsten korter. Deze zorg deelt ook minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. De minister meldde al, dat de verschillende provincies van elkaar moeten leren. Gedeputeerde Staten lijken ook niet in staat om hun eigen afspraak uit het coalitie-akkoord tot verkorten van de wachtlijsten te halen. SP-Statenlid Eva de Bakker: “Het geld wat in het wegwerken van de wachtlijsten is gestoken, was eenmalig geld. Zodra het op is, lopen de wachtlijsten weer op, ook omdat de zorgvraag nog altijd groeit”. De Bakker vervolgt: “Maar ondanks deze verklaringen zijn de verschillen in de provincies groot. Het is de vraag waarom Zuid-Holland het minder goed doet dan andere provincies. Het is schrijnend dat jeugdigen door wachtlijsten verstoken blijven van hulp en zorg”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×