V.l.n.r. Piet Dobbe, Eric Dobbe en John Steegh.

Schone vrachtwagen rijdt op diesel

Vrijdagmiddag heeft directeur Piet Dobbe van het bedrijf Dobbe Transport uit Roelofarendsveen de eerste schone vrachtauto van de Randstad aan GroenLinks-wethouder John Steegh (verkeer) gepresenteerd. Dobbe Transport heeft zijn wagenpark uitgebreid met twee nieuwe milieuvriendelijke DAF vrachtauto’s die aan de Euro 6-eisen voldoen en daardoor geschikt zijn voor transport in de (binnen)steden. De motoren van de vrachtauto’s halen emissiewaarden, waarvan enkele jaren geleden nog werd aangenomen dat alleen gasmotoren die konden bereiken. De Euro 6-motor is tot 97 procent schoner dan de Euro 1-motor.

Net als veel andere gemeenten is ook Leiden zich aan het oriënteren op schonere manieren van transport. Zowel aan het eigen wagenpark als aan vrachtwagens die winkels in de binnenstad bevoorraden, zullen in de toekomst steeds strengere eisen worden gesteld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×