Asbest bij Stokkermans wordt opgeruimd

Deze week is begonnen met het opruimen van asbestverontreiniging in het complex aan Rooseveltstraat 8. In dit complex was het bedrijf Stokkermans Chroomindustrie b.v. gevestigd, dat sinds enige tijd failliet is.In verband met een sloopaanvraag heeft Search BV onderzoek gedaan naar mogelijke asbestverontreiniging. In twee van de hallen werd inderdaad verontreiniging aangetroffen, in de lucht van het complex werd een lage concentratie asbestvezels gemeten.

Dit wordt inmiddels opgeruimd. Daarna zal het pand gesloopt worden, in overleg met de curator van Stokkermans. In de tussentijd wordt het gebouw niet meer gebruikt en voorlopig blijven de afzettingen staan en wordt er toezicht gehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×