CDA wil zwembad de Zijl vergroten

Het diepe wedstrijdbad van zwembad de Zijl is met zijn afmetingen van 15×25 meter te klein voor internationale waterpolowedstrijden.Het dameswaterpoloteam van ZVL, dat sportploeg van 2007 geworden is, zal voor de wedstrijd tegen Hongarije op 22 maart, dus moeten uitwijken naar Amsterdam.Het CDA betreurt dit. Raadslid Moniek van Sandick zegt: “Waterpolo is diep geworteld in de leidse samenleving. Al generaties wordt dit hier op hoog niveau gespeeld. Dit moeten wij koesteren en vandaar dat ik op zoek ben naar mogelijkheden om juist de topwedstrijden in de stad te laten plaatsvinden.” Namens het CDA heeft ze het college dan ook een aantal schriftelijke vragen voorgelegd.

Allereerst wil het CDA weten, of het college op de hoogte is van een artikel dat op 14 januari in het Leidsch Dagblad verscheen, waarin wordt aangegeven dat het zwembad 5 meter te klein is. De partij vraagt zich af, of dat de enige reden is waarom er geen internationale wedstrijden gespeeld kunnen worden en wat eventuele andere redenen zijn. Gelden die redenen dan ook voor andere zwemsporten? Verder is het CDA benieuwd welke aanpassingen er nodig zijn om het zwembad alsnog geschikt te maken en hoeveel die aanpassingen dan zullen kosten.De partij heeft begrepen dat er onder andere geen waterpolo in het diepe bad van het recreatiegedeelte gespeeld kan worden, omdat de plafondplaten losliggen. Van Sandick wil weten of dat klopt en welke gevaren die losliggende platen opleveren voor de polospelers en recreatiezwemmers. Verder wil ze weten wat er nodig is om dit recreatiebad geschikt te maken voor officiële waterpolowedstrijden.Een tijdje geleden is er inhet restaurant boven het zwembad kantoorruimte gekomen en in het zwemgedeelte is een trap aangebracht naar dit kantoor. Had het zwembad tijdens die verbouwing niet meteen waterpolovriendelijker gemaakt kunnen worden?De laatste vraag luidt: “Leiden heeft middels waterpolo een uitstekende mogelijkheid om iets te doen aan de profilering van topsport. Valt een eventuele verbetering van zwembad de Zijl voor wedstrijden en trainingen daar ook onder? Graag een uitleg.“

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×