Eric Alexander, foto: PR.

Jonge tenorheld Eric Alexander bij Burcht Jazz

In 1991 eindigde Eric Alexander (1968) op de tweede plaats, achter Joshua Redman, in de ‘Thelonious Monk International Saxophone Competition’. Vanaf dat moment begon voor deze jonge tenorheld het hectische leven van een professionele jazzmusicus. Alexander heeft een uitermate goede techniek en een zeer fraaie toon en zal volgens Rein de Graaff voor het nodige vuurwerk zorgen, tijdens hun gezamenlijk concert bij Burcht Jazz.

Alexander speelde met orgeltrio’s in Chicago en maakte zijn opnamedebuut in 1991 met hammondorganist Charles Earland. Zijn eerste album voor Delmark, verscheen in 1992. Meer opnamen voor Delmark, Criss Cross en Alpha volgden al snel. Via een vast contract bij Milestone kwam Eric uiteindelijk terecht bij Highnote. Meer info: www.ericalexanderjazz.com

Bezetting: Eric Alexander tenorsax en het Rein de Graaff Trio: Rein de Graaff-piano, Marius Beets-bas en Eric Ineke-drums.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 2 maart, aanvang 15.00 uur. Meer info: www.deburchtleiden.nl

Burcht Tuinzaal, Burgsteeg 14, leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×