Feestelijkheden rond stedenband Leiden-Juigalpa

De stedenband tussen Leiden en de Nicaraguaanse stadJuigalpa, bestaat dit jaar 20 jaar. Dat jubileum zal door middel van allerlei feestelijkheden worden gevierd. Deze feestelijkheden staan in het teken van de milenniumdoelstellingen, die Leiden met de stedenband wil bereiken. Op zaterdag en zondag 29 en 30 maart start de jubileumviering met een filmfestival in de evenementenzaal van het Museum van Volkenkunde. Dit festival dat beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur open is, is toegankelijk voor alle museumbezoekers.

Verder is er sinds afgelopen woensdag in de Openbare Bibliotheek aan de Nieuwstraat een foto-expositie te zien, waarin het leven en het onderwijs in Juigalpa centraal staan. Ook in het Stadhuis, de Wereldwinkel en een etalage van V&D wordt aandacht aan de Midden-Amerikaanse stad besteed.Wie van dans en muziek houdt, kan op zaterdag 5 april terecht op de warenmarkt, waar een vrolijke stand aandacht vraagt voor de stedenband. Een week later, op vrijdagavond 11 april, is er een feestelijke salsa-avond in de Marinus van der Lubbezaal in het pand aan de Koppenhinksteeg.Het jubileum zal ook aan de basisschoolleerlingen niet ongezien voorbijgaan. Op een aantal scholen zullen de leerlingen namelijk grote krijttekeningen maken, die in het teken staan van Hollandse spel- en schooltaferelen.

De Nicaraguaanse kinderen zullen op hun scholen hetzelfde doen, waarna zij foto´s van hun kunstwerken uitwisselen met de Leidse scholieren.Het jubileum wordt op woensdaggavond 23 april afgesloten met een galadiner in de Hortus, dat door het ROC wordt verzorgd. Meer informatie over het jubileum en de stedenband is te vinden op de website www.leiden-juigalpa.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×