Olaf Caarls met zijn 'Long Conversations and the Closet Orchestra' heeft de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Singer / Songwriter gewonnen. (Foto: PR).

Leiden Singer / Songwriter wint Grote Prijs van Zuid-Holland

De finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Singer / Songwriter is gewonnen door het ‘Long Conversations and the Closet Orchestra’. De 23-jarige Leidenaar Olaf Caarls die schuil gaat achter deze artiestennaam nam het in poppodium Rotown in Rotterdam op tegen vijf andere Singer / Songwriters uit de provincie. Nadat elke act in twintig minuten zijn of haar kunsten had vertoond, oordeelde de jury dat de jonge Leidenaar de aanmoedigingsprijs het meest had verdiend. J.K. Knijft en Ming´s Pretty Heroes eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plaats.

De jury omschreef de liedjes van Caarls als een goede combinatie van verhalende teksten en een mooie sound. Ook werd hij geprezen om zijn persoonlijkheid op het podium. Voor de muzikant zelf kwam het winnen van de finale als een complete verassing: “Veel acts die hier vanavond hebben gespeeld vond ik eigenlijk beter, dus ik had het niet echt verwacht,” vertelt Caarls. Naast de positieve punten wilde de jury elke act ook wat opbouwende kritiek mee geven. De winnaar van de finale werd geadviseerd om in het vervolg beter te articuleren.

Het prijzenpakket dat Caarls mee naar huis nam, bestaat uit 1000 euro aan prijzengeld, het maken van een videoclip bij het bedrijf D.A.V. Hulshoff en een pakket aan promotiemateriaal en optredens. Wat de winnaar precies met het prijzenpakket gaat doen weet hij nog niet. “We mogen een videoclip gaan maken, maar ik heb nog geen idee hoe dat er uit moet gaan zien.” Voor de 1000 euro aan prijzengeld heeft hij al wel een bestemming gevonden: “Ik heb nog aardig wat studieschuld open staan.”

De publieksprijs ter waarde van 250 euro is gewonnen door Ming´s Pretty Heroes die ook de derde prijs in wacht sleepten. De formatie rond de 23-jarige tekstschrijfster en zangeres Ming uit Rotterdam was een van de weinige acts die het publiek in Rotown aan het dansen wist te krijgen. De jury was gecharmeerd door haar grappige teksten, maar vond wel dat ze meer aandacht moet besteden aan de arrangementen.

Deze finale wordt gevolgd door die in de categorie ‘Urban’ en wordt gehouden in Waterfront op 27 maart. Op 4 april volgt de finales van de categorieën Bands en Dance.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×