LUMC behandelt knuffelbeesten

Het jaarlijkse Teddy Bear Hospital wordt dit jaar in Leiden gehouden en vindt plaats op 31 maart en 1, 2, 3 april op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens deze dagen zullen bijna 900 kleuters met hun zieke knuffelbeesten langskomen. Ruim 100 studenten Geneeskunde springen in de rol van knuffelbeestarts, voor hen is de omgang met kinderen een leerzame ervaring. Veel kinderen hebben last van ‘witte-jassenangst’. De wereld van witte jassen en stethoscopen is voor hen een onbekende. Als ze toch in aanraking komen met arts en ziekenhuis is dat vaak beangstigend. Het Teddy Bear Hospital wil deze angst verkleinen door het nabootsen van een ziekenhuis waar kleuters van 4 tot 7 jaar met hun knuffeldier naartoe komen. De kleuters, afkomstig van verschillende scholen in Leiden en Oegstgeest, mogen zelf bedenken waar hun knuffelbeest voor behandeld moet worden.

De knuffeldier-huisartsen zullen in een vraaggesprek met de kleuter achterhalen wat er mis is met de knuffel. Daarna wordt het knuffelbeest doorverwezen naar een knuffelchirurg, knuffelradioloog of knuffelgipsmeester. Studenten Geneeskunde willen de kinderen zo kennis laten maken met de gezondheidszorg en het kind laten ervaren dat het werk van de dokter hun zieke knuffel weer op de been kan helpen.

Initiatief van studenten Geneeskunde
Het Teddy Bear Hospital is een project van International Federation of Medical Students Associations (IFMSA). IFMSA-NL is een internationale medische studentenvereniging die zich richt op ‘global health’ en alles wat daarop van invloed is, zoals volkgezondheid, medisch onderwijs, seksuele gezondheid en mensenrechten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×