SP stelt vragen over verzelfstandiging vuilnisophaaldienst

De SP heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het voornemen om de Leidse dienst Milieu en Beheer op afstand te zetten, zodat zij in het vervolg geen gemeentelijke dienst meer zou zijn, maar een overheidsgeleide NV. De vuilnisophaal zou dan overgelaten worden aan de vrije markt. De SP vindt dat het college op de zaken vooruit loopt omdat de Leidse gemeenteraad nog een besluit moet nemen over de verzelfstandiging. “Deze discussie is voor de zomer van 2007 in de ijskast gezet. Naar onze mening zet het college de gemeenteraad op deze manier buiten spel,” aldus de partij die ook wil weten wat de gevolgen zijn voor het personeel.

“De hoofdreden om de vuilnisophaal te privatiseren is volgens het college, dat het de dienstverlening zou verbeteren. FinanciĆ«le redenen zijn dus niet de belangrijkste drijfveer. De SP wil graag weten op basis van welke informatie het college denkt dat de dienstverlening zal verbeteren door een dienst op afstand te zetten,” zo vraagt raadslid Han Dirks zich af. Dirks: “Bovendien is er onrust ontstaan onder de werknemers. Zij vragen zich af wat de gevolgen zullen zijn voor hun werk en inkomen. De vuilnismannen in Leiden doen goed werk, en verdienen respect daarvoor. Dat deze mensen ongerust zijn over wat hun te wachten staat is te begrijpen. Het mag niet zo zijn dat het inkomen van deze mensen verslechtert.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×