Symposium Historisch Terrorisme

Stichting Leidschrift en de Leidse alumnivereniging VOGeL, organiseren op woensdag 16 april een symposium over terrorisme. De aandacht gaat hierbij met name uit naar het terrorisme uit het verleden. Een aantal experts, waaronder Paul Abels van het Ministerie van Justitie, Jacco Pekelder van de Universiteit Utrecht en Beatrice de Graaf van de Universiteit Leiden, belichten de veranderende aard van de terrorist, de reactie van de directe omgeving en de ervaringen met terrorismebestrijding.

Verder zal er een paneldiscussie plaatsvinden, waarbij de auteurs van het themanummer van Leidschrift en de sprekers met elkaar en het publiek in debat gaan over de relevantie van de historische ervaring voor de beleidsvorming op dit terrein.Het symposium wordt gehouden in zaal 011 van het Lipsiusgebouw aan Cleveringaplaats 1 en duurt van 14.00 tot 18.45 uur. Aanmelden kan via redactie@leidschrift.nl. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×