Johannes Gutenberg bij de drukpers.

Van schrijven naar drukken, uitvinding boekdrukkunst belicht

In het kader van de tentoonstelling ‘Stad van boeken, zeven eeuwen lezen in Leiden’ wordt in Stedelijk Museum de Lakenhal een interessante lezing gegeven door dr. André Bouwman van de Leidse Universiteitsbibliotheek. De lezing, getiteld ‘Van schrijven naar drukken. Teksttransmissie in Leiden, 1450-1550’ belicht de omwenteling in de geschiedenis van de productie en consumptie van teksten door de uitvinding van de boekdrukkunst door Johannes Gutenberg. Deze technische innovatie beïnvloedde niet alleen de snelheid, maar ook de aard van de informatieoverdracht en de opvattingen over tekst en auteur. De technische, economische en culturele aspecten van dit proces zullen op zondagmiddag worden toegelicht aan de hand van boeken geschreven, gedrukt of gebruikt in Leiden.

De lezing vindt plaats op zondag 27 april om 13.00 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Meer info: www.lakenhal.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×